Hvalpe til salg / Sådan gør vi

Sådan gør vi

 

 

Hvalpe vokser og udvikler sig hurtigt, og deres udvikling sker i nogle faser, der hænger nøje sammen med deres alder. En af de fundamentalt vigtige udviklingsfaser kalder man prægningsfasen. Den begynder, når hvalpene er tre uger og varer, til de er otte uger.

I denne tid skal hvalpene hver dag i nær fysisk kontakt med mennesker, de skal have lov til at undersøge vores ansigt, som de gerne vil snuse til og slikke. Gennem denne nære kontakt præges hvalpene på mennesker, sådan at de egentlig kommer til at opfatte os som artsfæller. Denne proces er en forudsætning for det nære forhold mellem hund og menneske.

Uden denne prægning kommer hvalpene aldrig til at fungere i en familie, og det kan ikke lade sig gøre at indhente det forsømte på et senere tidspunkt. Derfor råder vi også hvalpekøberne til, at man køber hvalp et sted, hvor hvalpen er præget godt på både børn og voksne.

Hvalpe er meget nysgerrige, og de har et vældigt behov for at undersøge deres omgivelser. Fra 4-5 ugers alderen vil de gradvis udvide deres aktionsradius i deres trang til at opleve og gøre erfaringer. Disse tidlige oplevelser har stor betydning for deres fremtidige udvikling. Hos os kommer hvalpene ud hver dag og får lov at løbe frit omkring, selvfølgelig under opsyn. Vi begynder også så småt at lære dem at komme på fløjten. Hvalpene prøver også at køre bil nogle gange inden vi afleverer dem til en ny familie.

 Hvad gør du

Når hvalpene er 8 - 10 uger, er det tilsvarende væsentligt, at hvalpene socialiseres dvs. kommer ud og gør erfaringer i andre miljøer end det hjemlige, kommer regelmæssigt ind til byen og oplever trafik, mange mennesker og byens specielle lugte etc.. De skal hilse på fremmede voksne og børn i alle aldre, møde andre hunde og andre husdyr - kort sagt opleve en masse.

Nissen | Låsledvej 21, 6630 Rødding - DENMARK | Tlf.: 74820558 | laasled@gmail.com