Olsen som er en gammel dreng på 13 år og Tinka som lige har fået 9 dejlige hvalpe
Tinka blev parret med en meget fin hanhund 
Olsen døde den 6 juli næsten 13 år gammel efter er godt og aktivt liv.

DK FTCH Buccleuch Quadrant
af Lang's

 

 

 

 

Vore Hunde

Alle hvalpe 2015 er solgt

 

 

 

Historisk oprindelse

I år 17 e.Kr. optræder navnet ’Spaniel’ første gang skriftligt i forbindelse med irske love. Senere findes referencer til Spaniel i welsh’s love omkring år 300 e.Kr.

De fleste er enige om, at udtrykket "Spaniel" stammer fra det romerske navn for Spanien (Hispania). Ændringen opstod formentlig i følgende progression – spagnell, spainell, spanyell og Spaniel.

Man kender ikke med sikkerhed den virkelige udspredelse af racen, men meget taler for, at ’Spaniel’ stammer fra Spanien, og blev udbredt til Europa af romerne.

Ved slutningen af det 16. århundrede blev en ’Land Spaniel’ og en ’Vand Spaniel’ beskrevet i flere bøger som »en spaniel hund med lange ører, bryst, hvid mave og fødder og sorte aftegninger'.

I det 17. århundrede blev Spaniel opdelt i to størrelser, henholdsvis ’Springer Spaniel’ og ’Cocker Spaniel’, der var den mindste i størrelsen.

I det 19. århundrede blev der foretaget endnu en opdeling med betegnelserne Cocker Spaniel og Field Spaniel eller Engelsk Springer Spaniel.

I 1812 var en ren stamme af Engelsk Springer Spaniel i gang og den ’Engelske Springer Spaniel’ blev første gang udstillet i udstillingsringen i 1903, ejet af F. Winton Smith. 'Field Spaniel' anvendes ikke i forbindelse med udstilling, fordi formålet er avl med henblik på jagt.

I Danmark anno 1991 var der få F.T Spaniel og i 1994 dannede en gruppe af jægere 'Interessegruppen for F.T. Spaniels', hvilket resulterede i, at Danmarks Jægerforbund blev opmærksomme på F.T. Spaniel som ren jagtafstamning.

Nissen | Låsledvej 21, 6630 Rødding - DENMARK | Tlf.: 74820558 | laasled@gmail.com